Om os

Nordic Designers Aid er en dansk not-for-profit og politisk uafhængig organisation, som arbejder for at skabe social udvikling i Sydafrika gennem kreative og uddannelsesrelaterede programmer.
Vores primære målgruppe er børn og unge, med et særligt fokus på teenagemødre og deres børn, bosat i fattige og udsatte områder af Sydafrika.

G
Internationalt er vi en del af et netværk af not-for-profit organisationer, institutioner og designere, som har det til fælles, at vi alle brænder for en mere fair og bæredygtig verden.

G
Vores tilgang i Danmark

Formålet med organisationens danske arbejde er at omdanne tøjspild i Danmark til udviklingshjælp i Sydafrika.
Vi samarbejder med danske, miljøbevidste tøjdesignere om at sælge deres overskudslager af tøj.
Det kan være kollektionsprøver eller styles, som designeren ikke har kunnet sælge og som til sidst afskrives. Tøjet ender derefter ofte op på et lager, hvor det ligger og samler støv i årevis – og i værste fald destrueres det.
Det er en løsning, som hverken er meningsfuld eller bæredygtig for miljøet eller designeren.
G
I stedet har designerne valgt at donere tøjet til os og det gode formål.

G
Vi arbejder derefter på at omdanne det donerede tøj til penge til kreative programmer og uddannelse til gavn for Sydafrikas børn og unge.
Det gør vi ved at give tøjet nyt liv til nordiske events i Sydafrikas vestlige provins, hvor vi bl.a. sælger det til den købestærke middel- og overklasse i Cape Town.
G
Twitter pic NDA colour people-1

Hvordan hjælper vi?

Al overskud fra salget af tøjet skal gå til projekter til fordel for børn og unge, bosat i Sydafrikas isolerede slumområder.
Vi vil blandt andet støtte læring og uddannelse indenfor den kreative sektor.
G
Vi er selv med til aktivt at planlægge og implementere de projekter, som vi støtter. Vi mener, at det er vigtigt, at hjælpe folk til at hjælpe sig selv. Derfor støtter vi folk, der hvor de bor og bidrager til, at de på sigt kan klare sig selv økonomisk.

På den måde støtter vi også lokalsamfundet – og ved at styrke dét, styrker vi landet, kontinentet og på sigt resten af verden.
Vi tror på, at effekten af projekter som vores spreder sig som ringe i vandet.