Vores historie

old text
NDA blev stiftet ved generalforsamling den 15. april, 2012 af antropolog Maria Liv Claudi.
G
Maria Livs ønske om at stifte NDA startede i 2008, hvor hun for første gang rejste til Sydafrika og arbejdede som frivillig på et udendørs undervisningscenter for udsatte børn; Hobbiton on Hogsback.
G
Flere af børnene der kom på centret var blevet efterladt eller havde mistet deres forældre, ofte til aids. Eller de kom fra fattige og problemfyldte hjem og manglede essentielle ting som mad, medicin og tøj. 
Fordi de helt basale behov ikke blev dækket i børnenes hverdag, havde flere af dem svært ved at følge med i skolen, og der var sjældent overskud til leg eller til at få lov at være barn.
G
Da Maria Liv vendte tilbage til Danmark for at færdiggøre sin kandidatuddannelse, valgte hun at specialisere sig indenfor de sociale problematikker, med fokus på hiv- og aids krisen, i Sydafrika. Hun fortsatte derfor med at rejse frem og tilbage mellem Danmark og Sydafrika i 2009-2011.
G
Under sit feltarbejde som antropologistuderende arbejdede hun med hiv-positive kvinder i et fattigt byområde, Khayelitsha, udenfor Cape Town.

Her mødte hun flere viljestærke, unge kvinder. 
En af dem, Babalwa, brugte det meste af sin fritid i lokalsamfundet, hvor hendes store drøm var at hjælpe i lokalsamfundet.
G
Under Maria Livs sidste studieår i Sydafrika, blev Babalwa alvorligt syg, og hun døde af aids i marts 2010.
Selve ideen til NDA, som startede i 2011 er formet i Babalwas ånd og i ønsket om at skabe positiv forandring og styrke de kvinder, som ønsker at gå forrest for at nå dette mål.

G
Organisationens tilknytning til den danske modebranche og vores fokus på kunst og design, hænger sammen med Maria Livs familiebaggrund. Hun er selv datter af en dansk designer, Pia Claudi.
Det var derfor hendes mor, som oprindeligt gjorde Maria Liv opmærksom på de store mængder af designertøj, som hvert år går til spilde. Maria Liv og hendes families ønske om at gøre brug af tøjet til at hjælpe i Sydafrika, ligger derfor også bag ideen til NDA.
Maria Liv og Babalwa i Khayelitsha, 2009.
Det er Babalwa i den hvide jakke til venstre og Maria Liv på sofaen i den røde kjole.
DSC00666