Dekoration har altid været en essentiel og integreret del af Iben Birch Bech – aka Kiosk Deco’s arbejde.

Hun studerede tekstildesign ved Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering (KADK) og printdesign ved Rhode Island School of Design (RISD) i USA, og modtog sin Master i Produktdesign og Tekstil i 2008.

I dag kombinerer hun design og dekoration i forskellige kontekster og aspekter.

Hun udvikler print- og produkt design, grafisk design og interiør for kunder som freelancer, mens hun privat arbejder med projekter som smykkedesign, smukke papirlamper og visuel kunst.
Nøgleordene i hendes arbejde er farve, kant og fantasi.


Interview med Iben Birch Bech

– Hvad er din motivation for at blive en del af NDA?
Der er ikke nogen undskyldning for ikke at tænke på andre, der har det sværere end en selv. NDA har et værdisæt og en vision jeg kan støtte op om, og derfor valgte jeg at sige ja.
Derudover har mit hjerte aldrig brudt sig om brug og smid væk tendensen. Privat har jeg siden teenage-årene være flittig køber og giver til adskillige genbrugsforretninger- og koncepter. Derfor ser jeg det også som en fin mulighed at bidrage til NDA med ældre designs. Et sted hvor de nu kan få en ny og helt særlig betydning.

-Nævn tre ting, som ifølge dig gør verden til et bedre og smukkere sted?
Samarbejde, kærlighed & træer!

– Nævn tre ting, som verden ville være et bedre sted foruden.
Egoisme, had & forurening.

– Er du inspireret af Skandinavisk kultur og trends i dine egne designs?
Ja bestemt, men da jeg også er kolorist, er jeg ikke den designer, der kun kan holde mig til den monochrome skala!

– Hvad inspirerer dig ellers?
Kontraster, farvesammensætninger, kultur, taktiliteter og strukturer, men også gadekultur og udenlandsrejser. Ro og stilhed har dog også en god virkning på mig som inspirationskilde.

– Hvem er din typiske kunde?
Jeg appellerer nok mest til kvinder i mine visuelle udtryk, men allerhelst vil jeg gerne ramme begge køn & lave unisex værker!