Om os

Nordic Designers Aid er en dansk not-for-profit og politisk uafhængig organisation. Vi arbejder for at bekæmpe tøjspild i Skandinaviske tekstilvirksomheder samt styrke unge piger til at skabe positiv forandring i Sydafrika.


Spild i tekstilindustrien

Vi samarbejder med danske tøjdesignere om at sælge deres overskudslager af tøj.
Det kan være kollektionsprøver eller styles, som designeren ikke har kunnet sælge og som til sidst afskrives. Tøjet ender derefter ofte op på et lager, hvor det ligger og samler støv i årevis – og i værste fald destrueres det.
G
Det er en løsning, som hverken er meningsfuld eller bæredygtig for miljøet eller designeren.
G
Designerne har derfor valgt at donere tøjet til os og det gode formål.
G
Vi fragter tøjet til Sydafrika, hvor vi sælger det til pop-up events, kaldet ‘Fashion Fundraisers’. Al overskud herfra går til civilsamfundsprojekter med fokus på at styrke unge piger og deres lokalsamfund i Sydafrika.
G
Internationalt er vi en del af et netværk af not-for-profit organisationer, institutioner og designere, som har det til fælles, at vi alle brænder for en mere fair og bæredygtig verden.

Hvordan hjælper vi?

Al overskud fra salget af tøjet går til arbejdet med at skabe positiv udvikling i Sydafrika gennem civilsamfundsprojekter, hvor der er fokus på social forandring, samskabelse og ungeinddragelse.
Vores primære målgruppe er unge piger, bosat i fattige, landlige områder i Sydafrikas vestlige provins.
G
Vi er selv med til aktivt at planlægge og implementere projekterne i tæt  samarbejde med vores lokale partner.